sâmbătă, 7 februarie 2009

Eclectic II



De pe zidurile din Ploieşti.


***
Într-o dimineaţă anterioară, în autobuz. Foarte de dimineaţă, de fapt. Un şofer ciudat, scund, slab, ochi jucăuşi, îmbrăcat tipic. Excesiv de econom. Ori porneşte căldura, ori aprinde luminile. Din două una . Nu merităm mai mult.
Aglomeraţie, căldură (deci întuneric). Aţipesc stând pe scaun, când aud o voce:
-Ţi-e somn?
Deschid ochii, mă uit la bărbatul din faţa mea. Aproximativ 30 de ani, îmbrăcat cu o salopetă muncitorească, cu fes pe cap şi, surprinzător, o servietă în mână. Nu-i răspund.
-Las' că vă ştiu eu (aici, bănuiesc că se referea la adolescenţi), staţi toată ziua pe calculator şi vă culcaţi târziu.
Din nou, nu zic nimic. Bănuiesc că aveam o expresie ciudată, probabil un amestec de uimire, confuzie şi somn. Perfect. Tipul tot se mai holba la mine.
-Eşti supărată, te minte băieţii pe internet că are maşini, da' n-are, să nu-i crezi!
Departe de mine aşa ceva!

10 comentarii:

Anonim spunea...

..tu esti supereroina?

***
in servieta era laptopul de la care vorbise cu o seara inainte cu tine. incerca sa vada daca-i crezut faza cu land roverul in service.

Jerome spunea...

din păcate, nu, nu sunt.

uite, la asta nu mă gândisem :)). şi dacă ar fi fost aşa, ce-şi făcea, anticampanie!

Jerome spunea...

p.s.
swing, dacă ajung tot timpul la locul greşit, în momentul nepotrivit, înseamnă că am superputeri? Hai, fă-mă să mă simt bine :D

Anonim spunea...

eu cred ca daca locul e nepotrivit, dupa ce ajungi acolo devine foarte potrivit. omul sfinteste locul. asadar ai si TU superputeri. doar ca inca nu stii.

Jerome spunea...

you make jerome smile
look: :)

page17 spunea...

da,da,da! si tu "te trezeşti dimineaţa, să te îmbraci, (să) pleci la slujbă sau la şcoală, (să) le zâmbeşti celorlalţi, (să) te porţi de parcă totul e în regulă cu tine. Nimic nu te atinge, nimic nu te influenţează, nimic nu te doare." si eu. deci suntem supereroi.(uau de cand astept sa aud asta).si atunci ce ne face umani? sau totul depinde de cum dozezi supereroismul asta..zilnic:)

Jerome spunea...

Eu nu am zis asta despre mine, ci defineam conceptul de supererou în viziunea mea.

Nu ai cum să fii uman şi să se poată spune despre tine "Nimic nu te atinge, nimic nu te influenţează, nimic nu te doare." Fraza este destul de puternică pentru că eu mă refeream la încărcătura emoţională a întâmplărilor. Desigur că sunt oameni care afişează zâmbete de complezenţă, dar multe se ascund în spatele aparenţelor.

page17 spunea...

inca ma resimt dupa raceala si nu pot sa-ti raspund:( poate ceva gen ca postul tau,dincolo de a revela conceptul tau, propriu si personal:) ,ne face pe toti sa ne simtim putin supereroi. in rest nu mai stiu nici eu ce-am vrut sa zic.
hai cheers:D

Alexandru spunea...

Poveştile tale din autobuz sînt, cum spuneam, ”o soţietate foarte plăcută” : )

swing spunea...

oh, almighty jerome, please feed us with some more busotopic stories^:)^